Copyright © 2011: Tanja. |

Foto's: Stefan Vegter  
 

Biografie


Tanja. maakt liedjes. Met haar gitaar. 
Zo simpel is het eigenlijk. 

Tanja. (1983) maakt al liedjes zo lang ze zich kan herinneren. Liedjes die ontroeren, soms wat melancholisch zijn en vaak in je hoofd blijven zitten.


 


Púre liedjes, waarmee Tanja. je met haar zuivere stem raakt. 
Sinds 2012 speelt ze steeds vaker samen met celliste Femke de Velde, wat de de liedjes een extra laag geeft. Dit jaar gaan de twee samen de studio in om enkele nummers op te nemen. 

Eind 2011 verscheen Tanja.'s solo demo "Peace of Mind”, die onder andere te beluisteren is via haar site www.tanjamaaktliedjes.nl .


Optreden met haar liedjes vindt Tanja. het mooiste dat er bestaat. Van kleine intieme kroegjes tot grotere festivals; Tanja. weet te overtuigen met haar gitaar en stem.

Ook tijdens haar studententijd in Groningen bleven haar mooie liedjes niet onopgemerkt. Ze won daar namelijk de Groningse Popprijs voor  Singersongwriters in Simplon. 

In 2012 speelde ze o.a. als openingsact op het Hart en Ziel Festival in Fort Vechten. Ook trad ze op tijdens de Singersongwriter editie van Frankpop op het grote podium van Metropool (Hengelo).
Daarnaast was Tanja. de hoofdact tijdens de opening van het cultureel seizoen op het Cultuurpodium Houtmaat Hengelo en speelde ze o.a. een avondvullend programma in Café ‘t Oude Pothuys te Utrecht."Mooi, breekbaar en zeer getalenteerd, liedjes die blijven hangen. " (Juryrapport Finale Singersongwriter contest Groningen)

"Tanja. heeft een fijne stem en de liedjes liggen lekker in het gehoor…. Helaas bevat deze demo maar drie liedjes, maar dat maakt ons wel nieuwsgierig naar meer” (musicfrom.nl)

"Haar gitaarspel is effectief en conventioneel, maar ze moet het toch echt vooral van haar stem hebben. Rond, ietwat hees, vast van toon en enthousiast”(FRETmagazine)